Creatieve dans

Als wezens zijn we voortdurend  op reis,  op weg  naar meer bewustzijn -  in het hier en nu is dat voor een tijdje op aarde  in een menselijke hoedanigheid.  Als mens is er een kracht in je werkzaam die je het Hoger Zelf kunt noemen of Universele Intelligentie, het is een innerlijke beweging die jou steeds weer “naar het richeltje” duwt en je een stap of een sprong in het onbekende laat maken.  Immers, alleen door het nieuwe aan te gaan kun je tot een ruimer of dieper bewustzijn komen.   Kun je uiteindelijk bewust Zijn.  Dan valt de dualiteit weg zodat er geen afscheiding meer is tussen “jij” en het “Hoger Zelf”.   Dan is er puur Zijn.  De ‘mind’ , je denken of je analysator , vindt dat een hachelijke en irritante onderneming want het betekent dat je denkkracht de regie niet meer in handen heeft.  Die regie heeft je denken ook nooit gehad.  Op een dag laat je die illusie los dat je controle hebt over Het Leven  en stap je op de dansvloer als deelnemer aan de grote creatieve dans.
De controle van de ‘mind’ heeft natuurlijk wel z’n functie in het grote kosmische spel .  Met je denkkracht geef je vorm. Als ik over een brug rijd ben ik altijd blij dat de ingenieur in kwestie de constructie goed heeft berekend en doordacht.  Maar door te veel  denken slibt de ruimte dicht die nodig is om creatief te zijn.  Denken is nuttig, te veel denken is dodelijk.  Het is net als met slangengif:  een klein beetje is  geneeskrachtig,  een te grote dosis fataal.  Met je denken kun je een bepaalde macht hebben over mensen en situaties.  Al dan niet met behulp van allerlei affirmaties.  Maar uiteindelijk zijn we allemaal  mede-scheppers  in het grote geheel.  Een vriend vertelde me onlangs over een ervaring   met z’n account manager bij de bank. De man in kwestie had bij herhaling zo stellig in z’n hoofd in welke  beleggingen mijn vriend moest investeren dat hij zich met z’n rug tegen de muur gezet voelde en als reactie overstapte naar een andere bank.  Gedachtenkracht-technieken , die steeds populairder worden, suggereren dat je kunt creëren wat je wilt. Gedeeltelijk is dat ook zo maar je bent niet de enige die in de weer is met iets te creëren want we zijn ‘co-creators’  , in een groot universum,  die allemaal invloed op elkaar uitoefenen.   Als je je denkkracht gebruikt zonder in verbinding te zijn met je hart dan keert zich dat vroeg of laat een keer tegen je, simpelweg omdat je niet in verbinding blijft met het grotere geheel.   De geschiedenis heeft geleerd dat ook grote leiders dan op den duur het veld moeten ruimen

Eenvoud
Magische communicatie is een boodschap met de juiste inhoud, gebracht op de juiste tijd in de juiste context.  Dat lijkt complex maar is uiteindelijk eenvoudig.    Als je magisch wilt communiceren, spreek je vanuit je hart.   De essentie van wie je bent,  je ‘Wezen’ ,  is het duidelijkst voelbaar in je hartchakra .  Het openen van het hartchakra gebeurt wanneer er vertrouwen is in het leven en wanneer de waarheid er kan zijn.   Iedereen heeft  natuurlijk teleurstellingen of misstanden meegemaakt waardoor er deuken zijn opgelopen.  In onze cultuur leren we om ons groot te houden ,dus,  om de pijn niet te voelen,  heeft vrijwel  iedereen iets vòòr die pijn gezet in de vorm van een verhaal. Daarmee hebben de feiten dus een draai gekregen. Cru gezegd: je hebt er een leugen voor gezet.  Je hebt jezelf “onecht”  gemaakt en de waarheid van je hartchakra geblokkeerd.   Laatst vroeg iemand me hoe je spiritueel  snel  kon groeien. Ik antwoordde: door eerlijk te zijn. Je leert je zelf,je Hoger Zelf, te vertrouwen door ernaar te luisteren, door eerlijk te zijn met je zelf. Door de wijsheid van je innerlijke stem niet te negeren. Dat is in principe dus heel eenvoudig maar het vraagt in de praktijk wel de moed om het nodige onder ogen te zien.  Begin met te onderkennen dat je lang niet altijd eerlijk bent met je zelf.  Begin met te voelen waar het dan in je lichaam wringt.  Begin met te zien hoe je anderen op die manier van je vervreemdt.  Hoe dit echte, wonderbaarlijke communicatie en co-creatorship in de weg staat.  En train jezelf vervolgens van ’s morgens tot ’s avonds in eerlijk zijn met jezelf. Begin met eenvoudige dingen.  Heb ik echt zin om met xyz te gaan lunchen, heb ik echt zin om bruine sokken aan te trekken, voelt het echt goed om het weekend weg te gaan. Observeer je denken:  waar ga je schipperen om oude overtuigingen de ruimte te geven, waar blijf je steken in vastgeroeste gewoonten, tradities of allerlei smoezen.  Waar laat je je zelf in de steek om een ander te pleasen.  Want ook daar zit geen waarheid in.
Als je zo leert leven vanuit de eenvoudige waarheid in je hart dan wordt je leven een vanzelfsprekende beweging.  Je neemt je stappen met meer gemak omdat je van binnenuit voelt dat ze worden gedragen door je authentieke kracht.  Je wordt een bewuste deelnemer aan de grote creatieve dans.

Ans Carels, januari  2008

^ Naar boven